St. Joseph’s Medical Center

©Paúl Rivera - archphoto

Warmth and light were what HOK Architects and the St.Joseph’s Regional Medical Center were looking for when they specified Plyboo amber flat grain bamboo plywood for this expansive reception and waiting area. Plyboo was used in both horizontal and vertical directions to break up the long wall surfaces, adding interest and intimacy to the space. The custom light fixtures fashioned from Plyboo bamboo veneer emit an amber glow over the room as the center portion of the fixture provides the light.

Mishakawa, Indiana

Download PDF format

See more details about the products:

LEED Credits: 
Possible LEED Credits: IEQc4.4: Low Emitting Materials MRc6: Rapidly Renewable Materials MRc7: Certified Wood CA Section 01350: Passed Other: No added urea formaldehyde